tisdag 5 mars 2013

Banan varvat med skogen.

Vilket väder vi har haft de senaste dagarna, känns verkligen som att våren är i antågande. Det lär ju komma nån form utav bakslag, men vi får hoppas att det inte blir så allvarligt.

Hästarna har vårkänslor iallafall. Rock är yster som en tre-åring och tycker livet just nu är helt fantastiskt. Det går ju att rulla sig igen. Lera är Rocks specialitet, han vill ha den inpackad överallt och helst ner i öronen. Fölet har tatt efter detta beteende, så nu turas de om att rulla sig ute i hagen. Så fina blir de.

Tog ut Rock på banan igår. Fokus låg enbart på att få han mjukgjord, att man kan ställa på alla håll och kanter och att han ska följa med mig.
Han har ju alltid varit svårare i ena varvet, vänster. Det var mycket värre innan Rikke tittade på honom och Syster massager har gjort underverk.
Men han är ju fortfarande svår att böja, bibehålla ställning osv i vänster varv. Han flyttar gärna runt mig lite och försöker räta ut sig. Så här är det viktigt att rida öppna, sluta, förvänd sluta om vart annat. Han släpper ju till efter ett tag, man får bara inte ge sig. Men vem har sagt att det ska vara lätt?

Efter banan så red vi ut en sväng i skogen. Johanna och Corall följde med. En lugn och mysig skrittur, en perfekt avslutning på ridpasset. Vet att Rock uppskattar det trots att han ser spöken och vargar överallt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar