tisdag 12 mars 2013

Underbar dag

Hela dagen har nästan gått i hästarnas tecken. Allt ifrån rullar ensilagebalar till att stapla spånbalar. Min svägerska Johanna kom med ett lass idag. Hundarna fick varsitt ben och alla var så nöjda och glada så.

Trodde inte ridbanan skulle tina upp idag, men solen var rätt varm och det har inte ( tack och lov ) blåst i Gränum idag. Så efter middag var den hur fin som helst.

Tog Rock på mylerbettet idag. Och han var så fin, övergångarna satt som en smäck, välbalanserad och verkligen med på noterna. Övade delar utav Msv programmet som ska ridas framöver. Förvänd galopp på halvvolt, enkla byten och övergångar mellan galopp och skritt. Idag hade vi en såndär dag då allt går lekandes lätt, bara dansade fram. Dessa dagar är det helt underbart att stå på Rock¨s ägarpapper. Kunde inte varit nöjdare.
För att visa min uppskattning till Rock fick han som avslutning på passet hoppa några skutt på volt. Han tycker det är skitskoj, och det är ett bra sätt för honom att gymnastisera sina långa ben och sin rygg. Han blir bara så sabla het på gröten, och utan martingal så kan det hela bli lite tokigt om man inte passar sig. Gäller att ha honom mellan hand och skänkel hela vägen, annars tar han saken i egna händer och då går det i 290 över bommarna. Men roligt hade vi, och han uppskattade att få hoppa lite.







Sen har vi lilla Ultra, hon började idag med att inte vilja följa med in. Men efter lite övertalning så insåg hon att det inte var lönt, att hon skulle förr eller senare bli infångad ändå.
Satte på henne svanskappan till sadeln idag, och hör och häpna, den gjorde så att den satt kvar. Hon tyckte det var lite läskigt att ha nått under svansen, men efter ett par varv på lina så slappnade hon av och jag kunde sitta upp.
Det var en trött donna idag, och helt plötsligt blev det jobbigt att bära upp både sig själv och mig. Så det blev ett kort pass, testade mest de olika växlarna och att bromsen fungerade som den skulle. Får hoppas hon är lite piggare imorgon så vi kan fortsätta arbeta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar